Biografi!

Caroline är utbildad vid Balettakademiens musikalartistlinje i Göteborg och jobbar regelbundet med hela Sveriges artistelit. Under 2008 tog hon även klivet fram för att satsa solo. Under julen 2008 gjorde hon sin första egna julshow, Skånegille, på Sundspärlan i Helsingborg tillsammans med Hasse Andersson och Kvinnaböske band samt Marika Carlsson, 2006 års kvinnliga komiker. Caroline fick strålande kritik och i Kvällsposten fick showen hela fyra getingar.


I samband med julgalan släppte Caroline sina första julsinglar, Julaftons kväll, skriven av bland andra Guldklavenvinnaren Åsa Karlström och Julen - det är du, skriven av Bobby Ljunggren och Monica Forsberg (som bland annat skrev Carolas Främling). Sedan dess har Caroline gett ut låtarna By my side och Electric, båda skrivna av Evan, på Itunes och Spotify samt varit med och spelat in samlingsskivan "A better Man" för stiftelsen LifeWatch – Niclas Öberg Foundation tillsammans med Christer Sjögren, Janne Schaffer, Jessica Andersson mfl. där alla intäkter går till vetenskaplig forskning om cancer och autism.


 Efter en ganska lång tid som inhoppare i Vocalettes, har Caroline nu blivit ordinarie medlem. Senast var de i Thailand med Rhapsody in rock och Robert Wells. Robert Wells träffade Caroline redan år 2000 då de gjorde en spelning tillsammans i Beijing, Kina. Caroline gjorde då rollen som Agnetha i ABBA-showbandet "Arrival - a tribute to ABBA". Som Agnetha turnerade Caroline världen runt 1998 till 2007 bland annat till Vietnam, Kina, USA och Västindien. Tillsammans med Robert Wells har hon bland annat gjort Wells och Laberos julshow "Christmas spectacular" och sommarturnén "Pirates of Rhapsody".


Under flera år ingick Caroline i Melodifestivalens huskör och backade upp artister som Andreas Johnson, Charlotte Perrelli och Magnus Uggla. 2005 var hon med i Eurovision Contest första gången då hon körade tillsammans med Sonja Aldén bakom Litauens bidrag "Little by little" i Kiev. Vid Eurovision Song Contest i Aten 2007 körade Caroline till Carola och de slutade på en femte plats. Fortfarande arbetar Caroline med många av artisterna som hon har körat bakom i Melodifestivalsammanhang, bland andra Linda Bengtzing och Magnus Carlsson. Numera jobbar hon dock främst som soloartist eller i de egna grupperna Sound of Sweden, Vocalettes och Pandoras Box.


 Tidigare har Caroline bott ett år i Versailles i Frankrike, studerat franska, ekonomi och juridik vid Lunds universitet samt utbildat sig till aerobicinstruktör. Första huvudrollen gjorde hon som 9-åring på konserthuset i Helsingborg i musikalen "Annie". Senare har Caroline medverkat i Nöjesteaterns uppsättningar "Pippi Långstrump" och "Klas Klättermus" i Helsingborg, "Trollkarlen från OZ" på Lisebergsteatern i Göteborg och Slakthuset i Malmö samt "Hur man lyckas i business" på Intiman i Stockholm.


 Caroline har också medverkat i SVTs dramasatsningar "Sjätte dagen", "Graven" och i filmen "Stengrunden". Hon har arbetat med flertalet TV-shower som Sommarkrysset, Folktoppen, TV-huset, QX-galan och TV4 God morgon, samt ett antal krogshower såsom Wallmans salonger i Malmö och Norrtälje, Lena+Orup på Chinateatern i Stockholm och Rondo i Göteborg samt "It´s Magic" tillsammans med Stefan Odelberg på Slakthuset i Malmö och Sundspärlan i Helsingborg, där hon började sin artistkarriär som tävlingsdansare i bugg, latin och disco.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0